Din-Yalan söylemek Etiketler: Yorum yapılmamış default thumbnail

İki kişi dinden olursa, bir kişi candan olur atasözü, iki kişinin yalan yere yemin etmesinin bir kişinin idam edilmesine yol açacağını anlatan bir sözdür.

Yalan söylemek ve bu yalana yeminde bulunmak tüm dinlerin en büyük günahları arasındadır. Şahitlik amacıyla iki kişinin yalan beyanda bulunması, bu kişileri hem dinden çıkarabilir hem de masum bir insanın ölmesine sebep olabilir.

Günümüz dünyasına yalan söylememenin ne kadar önemli olduğunu hatırlatan bu söz hakkında siz neler söylemek istersiniz?

"İki kişi dinden olursa, bir kişi candan olur" atasözüne benzer olan atasözleri

Bir atasözü, içinde bulunduğumuz bir durumu o kadar güzel anlatır ki; o durumu açıklayabilmek için bir çok cümle bile yeterli olmaz. Buna karşın atasözlerinde evrensel değerlere ve olumsuz davranışlara vurgu yapan birden fazla aynı anlama gelen sözler bulunmaktadır.

"İki kişi dinden olursa, bir kişi candan olur" atasözüyle zıt anlamlı atasözleri

Etrafımızdaki her şey karşıtıyla var olmaktadır. Bu zıtlık olgusu doğal olarak atasözlerine de yansımıştır. Atasözlerinde olumlu öğütler verilmesine karşın yalnızca çıkarcılığı öne çıkaran, olumsuz örnek teşkil eden sözler de vardır. Çelişkili atasözleri, toplumda farklı düşünen toplulukları ve bu topluluklar arasındaki ayrılıkları ortaya koymaktadır.

İlgili atasözüyle zıt anlamlı olan bir atasözü eklenmemiş.

"İki kişi dinden olursa, bir kişi candan olur" atasözü ile ilgili örnek cümleler

    Bu atasözü ile ilgili henüz örnek bir cümle kurulmamış!

Bu atasözüne karşılık gelen ingiliz atasözü veya atasözünün ingilizce anlamı

Bu bölümde ilgili atasözünün farklı kültürlerdeki atasözlerine karşılık gelen çevirisi yer almaktadır.

Bu atasözüne karşılık gelen ingiliz atasözü veya ingilizce karşılığı eklenmemiş!

"İki kişi dinden olursa, bir kişi candan olur" atasözünün hikayesi

İki kişi dinden olursa, bir kişi candan olur atasözü ile ilgili henüz bir hikaye bulunmuyor!

Kültür Mirası Atasözleri

Atasözleri belli bir toplumun ya da tüm insanlığın yaşam felsefesini ortaya koymaktadır. İnsanlık ile var olan sevgi, kıskançlık, bencillik, dostluk, düşmanlık vb. duygular evrensel kavramlardır. Bundan ötürü bu duyguları iyi bir şekilde yansıtan atasözleri de evrensel olarak kabul görmektedir.

Atasözlerine kısaca özlü sözler diyebiliriz. Atalarımız; günlük yaşamlarının içinde, iş hayatlarında, akraba yahut arkadaşlık ilişkilerinde, doğada meydana gelen olaylar karşısında ve benzeri durumların tamamına elde ettikleri bilgi ve deneyimleri sonraki nesillere aktararak, çağını yaşayan insanların da aynı yanlışa düşmesine mani olmak istemişlerdir.

Atasözlerinin en temel özellikleri arasında öğüt vermeleri, kalıplaşmış olmaları ve halka mal olup yeni nesillere aktarılmaları yer almaktadır. Bu özellikleri ile atasözleri günümüz insanı için birer miras niteliği taşımaktadır. Bazı zamanlarda bir atasözü, içinde olduğumuz bir durumu öylesine güzel anlatır ki; o durumu tarif etmek için kitap dolusu sözler bile o kadar etkili olamaz.

Devamını oku »