Çocuğun yediği helal, giydiği haram
Çocuğun yediği helal, giydiği haram atasözü, çocuğun iyi beslenebilmesi için yapılan her harcamanın yerinde olduğunu fakat hızlı bir şekilde büyüyen …
Çocuğun yediği helal, giydiği haram atasözü, çocuğun iyi beslenebilmesi için yapılan her harcamanın yerinde olduğunu fakat hızlı bir şekilde büyüyen …
Geniş gününde dar gezen, dar gününde geniş gezer atasözü ile insanların güzel zamanlarını yaşarken bile kötü günler için her zaman …
Artmazsa yetmez, yetmezse artmaz atasözü ile bir iş için yeteri kadar kaynak ayrılması gerektiğinin altı çizilmiştir. Bir işin yarım kalmadan …
Ayağını yorganına uzat atasözü, tutumluluk için bize ne yapmamız gerektiğini çok güzel özetlemiştir. Kazandığından daha çok harcama yapmanın veya gereksiz …
Yağmur tavına ekilen darıdan, kocasından sonra kalkan karıdan hayır gelmez atasözü derin bir anlam içermektedir. Bu söz ile; bir işi …
Yanlış hesap Bağdat’tan döner atasözünün anlamı kısaca şöyledir: Yapılan bir işte yanlışlık bulunuyorsa er ya da geç bu düzeltilmeli veya …
Ürümesini bilmeyen köpek, sürüye kurt getirir (Ürmesini bilmeyen it, sürüye kurt getirir) atasözü ile anlatılmak istenen; yerinde, ölçülü ve hesaplı …
Tatlı tatlı yemenin, acı acı geğirmesi olur atasözü tutumlu olmak ile ilgili sarsıcı bir şekilde bizleri uyarmaktadır. Zevklerinin peşinde koşan, …
Sirkeyi, sarımsağı düşünen paçayı yiyemez atasözü, iyi bir durumun içinde var olan hoş olmayan şeylerin, hedefi doğrultusunda pes etmeden ilerleyen …
Hesabını bilmeyen kasap; ne satır bırakır, ne masat
Altı olur, yedi olur; hep Allah’ın dediği olur atasözü kader olgusundan bahsetmektedir. İnsan çözüm üretmek için pek çok yöntem dener, …
Aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamaz atasözü ile hayatımızda küçük şeylerin bile ne kadar önemli olduğu vurgulanmıştır. Yaşamımızda arzu ettiğimiz …